De Goed Gevulde

Beelmerk + websiter.jpg

Goed verhaal

Ooit werd het varken in tijden van overvloed ‘gevuld’, als spaarpot. Wanneer de voorraden minder werden, richting de winter, werd er geslacht. Op het platteland én in de stad. Elke buurt had een varken dat met overgebleven producten werd gevoerd. Dat is wat de Goed Gevulde Spaarvarkens nu ook doen: voedselverspilling tegen gaan en de lokale kringloop sluiten. Daarmee spekken we de lokale economie, onderdeel van echte volhoudbaarheid. Restproducten als fruit, groente, brood en zuivel van lokale supermarkten, bakkerijen en kaasmakerijen dat niet meer geschikt is voor onze consumptie wordt nu niet zomaar weggegooid. Met deze restproducten worden onze varkens Goed Gevulde Spaarvarkens. Ze krijgen maximale ruimte in onze houderijen, waar ze uitgebreid buiten kunnen wroeten. Kortom, een Goed Gevuld verhaal dus!

header_7.jpg

Houden van varkens

Je bent altijd welkom om de Goed Gevulde varkens te komen bekijken, zowel op de Tiltenhof in Ottersum als op de Dinahoeve in Halle. Ook als je restproducten hebt die je graag aan de varkens wilt voeren, houden wij ons graag aanbevolen.

Roger Engelberts – Imagro en Inge Vleemingh – Go nuts! houden samen  varkens. Het is ons doel lokale kringlopen te sluiten door restproducten te hergebruiken We spekken de plaatselijke economie door samen te werken met lokale slagers, worstenmakers en verwerkers. We dringen voedselverspilling terug en produceren lekker en goed vlees. Dat doen we op twee locaties: in Halle en in Ottersum. Samen zorgen we voor onze varkens en delen we kennis, kringlopen en voer.

Varkensvlees eten

Goed en compleet

Vlees van de Goedgevulde Spaarvarkens is altijd een feest met een goed en vooral compleet verhaal. We verwaarden de varkens maximaal, dus we gebruiken alles, van kop tot staat. Er zijn twee manieren om het zeer smakelijke Goed Gevulde Varkensvlees te kopen: aan het spit of geportioneerd in delen. Daarnaast helpen we je graag om jouw feest, event, uitje of welke gelegenheid dan ook tot een succes te maken. Voor meer informatie kun je mailen of bellen naar info@degoedgevulde.nl of 06-458 109 56.

1. Aan het spit

2. Goed gevulde vleespakketten

3. Workshops en maatwerk

Meer informatie over de Goed Gevulde Spaarvarkens vind je op: www.degoedgevulde.nl

 

Advertentie