Tramuntana Duna

 Baix Emporda presentatie poster A1 tentamen CS5.indd

programma | herontwikkeling van toeristisch gebied met natuurontwikkeling en extensief wonen
locatie | Middellandse zeekust Girona, Spanje
opdrachtgever | studieproject Academie van Bouwkunst Amsterdam
externe contacten | Internationale Biennale organisatie
fase | studie + planontwikkeling + ontwerpuitwerking

Baix Emporda presentatie poster A1 tentamen CS5.inddCatalonie trekt elk jaar erg veel toeristen, maar zakt snel in waardering.  Om het toerisme een impuls te geven moet er een nieuwe doelgroep aangeboord worden. Eén die zich baseert op eco-toerisme, duurzaamheid en innovatie. De kans hiervoor ligt in de bodem en het landschap. Dit gebied heeft zoveel potentie. Wanneer deze de ruimte krijgt ontstaat een prachtig nieuw landschap, zowel voor toerisme als zijn bewoners.
P5 fotoshop Baix Emporda la Fonollera
In de ondergrond van het landschap liggen oude rivierlopen, die richting de kust uitmonden in natte moerassen. Deze worden begrenst door een duinenrij aan de kust. Landinwaarts komen ook duinen voor, als ophogingen in het landschap. Deze liggen prachtig tussen de oude rivierlopen geschikt en vormen van oudsher veilige woonplekken. Door verschillende natuurtypen toe te voegen ontstaat ruimte en massa, waardoor de bodem leesbaar wordt. De lagune’s in de delta hebben een potentieel goede structuur en kunnen als goede verbinding tussen de kust en het achterland functioneren.
\file-serverNR-ActueelNR - projectenzjudithORTOFOTO-TOPO 50
In het plan worden verschillende bebouwingstypen toegepast,passend bij het landschapstype. Uitgesproken duinappartementen op de grote landduinen, kleinere duinhuizen in de meeste dynamische duinen en een nieuw type camping op één van de beboste landduinen. Het intieme bos en het kalme moeras worden aangevuld met kleine bouwvolumes, passend bij de plek. Op het droge moeras ontstaat een orthogonale structuur, passend bij de verkaveling, van campings in boskamers. De tweede landduin ten zuiden van de Ter krijgt een mooie combinatie van reeds bestaand bos en luxe boswoningen.
Baix Emporda detail strategie portfolio
Kopie van Baix Emporda els Griells plat
Download hier het gehele bestand: P5 Tramuntana Duna Inge Vleemingh A4 panelen

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s