Tubbergen draaft door

Tubbergen draaft door! meer ijzers in het vuur

programma | visie en werving voor dé paardengemeente van NL
locatie | Tubbergen
opdrachtgever | Gemeente Tubbergen
contacten | grondeigenaren, ontwikkelaars en makelaars
fase | studie + planontwikkeling

Tubbergen draaft door paardengemeente

In Twente komen ruim drie keer zoveel paardenbedrijven voor als in de rest van Nederland. Een ander leuk weetje gaat over het aantal paarden per vierkante kilometer. In Nederland zijn dat er bijna 4, in Twente 5 en Tubbergen heeft er zelfs bijna 7. Niet alleen in cijfers is Tubbergen een echte paardengemeente, ook kent Tubbergen een rijke hippische historie.

 

Tubbergen draaft door! are you being served

In Tubbergen gaan we als gemeente samen met u op zoek naar ruimte voor ontwikkelingsmogelijkheden. Met behoud van landschap, kwaliteit en natuur geven we ondernemers meer ruimte. Het kan in Tubbergen! We hebben ons voorgenomen ruimte te maken voor early adopters. Daarnaast wordt er beleid ontwikkeld voor bijvoorbeeld innovatieve stallenbouw, nieuwe vestigingen en paardenwelzijn. Als gemeente zetten we in op nieuwe ontwikkelingen. Dit doen we door het inzetten van een hippisch makelaar die de ondernemer helpt met zijn/haar plannen. Een ander voorbeeld van gemeente-input is een inspiratieboek voor een ieder die iets wil ondernemen in Tubbergen. In de gemeente Tubbergen is voor iedere hippische ondernemer plek. Dat is de ambitie waar we als gemeente de komende jaren aan werken. Samen met andere Twentse gemeenten wil Tubbergen op deze manier bouwen aan Ruiterpark Twente. Daarvoor moeten we als gemeenten meer met elkaar samenwerken, en elkaar versterken! Tubbergen bruisend hart in Twente!

Tubbergen draaft door! samen leven

Tubbergen kent een lange hippische traditie. In ieder Twents hart klopt een Twents Ros. Twentenaren zijn trotse mensen, trots op hun Twente! Maar ze zijn ook bescheiden, doe maar normaal dan doe je gek genoeg. Veel mensen zetten zich in voor allerlei zaken die niet meer vanzelfsprekend worden ingevuld. Ook de hippische sector is hierbij gebaad. Veel maneges, verenigingen en evenementen ontstaan en bestaan dankzij de inzet van vrijwilligers. Die inzet moeten we koesteren. Het hippisch leven is onderdeel van de samenleving in Tubbergen. Er kunnen combinaties gemaakt worden tussen de hippische sector en verenigingen, zorginstanties of recreatieve initiatieven. Sta er niet raar van te kijken als je een winkelende ruiter aantreft in de winkelstraat van Tubbergen.  Tubbergen ‘ademt’ paard en iedereen is betrokken.

Tubbergen draaft door! verzamel kaart
Download het inspiratieboek: Tubbergen draaft door! boekje verstuurbaar
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s